Maart 2019

DINSDAG 5 MAART - 15u

De Slavische ziel van Sergei RACHMANINOV - Jan Van Gassen

Vandaag nemen we je mee naar de muzikale rijkdom van een van de markantste pianisten/componisten/dirigenten van de vorige eeuw. Zijn muziek stroomt vanuit de Russische romantiek van toen naar het Schilde van nu. Met Jan als ervaren gids.

 

DINSDAG 5 MAART - 20u

Ontspanning: JUKEBOX JO - Joris Van Oekelen

Joris serveert ons een reeks muziekfilmpjes met knappe songs in straffe uitvoeringen. Wie van muziek houdt en wilt genieten met de glimlach mag dit niet missen. Steeds verrassend, steeds amusant en steeds blij dat we er weer bij waren.

 

 

DONDERDAG 7 MAART - 15u

Reizen: De stad PRAAG - Roland Pauwels

De Gouden Stad is een van de bijnamen van Praag, en dat goud is zeker niet gestolen, want ze zeker een van de mooiste steden van Europa. Roland laat ons mee genieten van de rijke cultuur en het goeie leven in de grootstad aan de Moldau.

 

DONDERDAG 7 MAART - 20u

Live music: optreden van KATY TOO

Vanavond op ons podium een vrouwelijke singer-songwriter. Wigbert produceerde haar 2de album. 'Muziek die zweemt naar country, folk en pop. Je denkt aan Suzanne Vega en Michelle Shocked', schreef De Standaard. Wij zijn benieuwd. 

 

 

DINSDAG 12 MAART - 15u

SINGALONG 'The Beatles'- Diede Meyvis

Deze namiddag zingen we songs uit Liverpool. Knappe liedjes, want ze konden er wat van. Ook hun samenzang is fameus, maar wees gerust: 't wordt weer genieten, want Diede leidt ook dit in goeie muzikale banen. En vertelt ons over de Fab Four.

 

DINSDAG 12 MAART - 20u

Presentatie: De Tuin van BOMARZO (Italië) - Kris Dieltiens

Parco dei Mostri de Bomarzo, het Park der Monsters. Verwacht je dus niet aan een tuin vol prachtige planten, dit wordt een avond over een mythische tuin met imponerende beelden en een verhaal tot diep in de Italiaanse renaissance.

 

 

DONDERDAG 14 MAART - 15u

Reizen: de stad SINT-PETERSBURG - Doris Pfeifer

De heldhaftige stad, de culturele stad, de stad van de tsaren... Over deze miljoenenstad valt zoveel te vertellen. Doris heeft er eens haar hart verloren en wij luisteren vol interesse naar haar passie voor deze bijzondere stad in Rusland.

 

DONDERDAG 14 MAART - 20u

Presentatie: EUROPA - Wouter Patho

Europa is een lappendeken van culturen, regio's, talen en minderheden. Wouter is vicevoorzitter van een Europese vereniging en geeft ons zijn visie over het verleden, het nu en de toekomst van de Europese Unie als samenwerkingsproject.

 

 

DINSDAG 19 MAART - 15u

Ontspanning: BREI, KAART&SPELLETJES CAFE

We schuiven de benen gezellig onder tafel. We doen ons namelijk te goed aan de lievelingsbezigheden in onze contreien: kaarten, spelletjes spelen en breien. Dus breng uw priemen, pionnen en troeven mee, en laat het buiten maar winteren.

 

DINSDAG 19 MAART - 20u

Presentatie: mijn instrument 'de toetsenist' - Winand De Smet

Onze gast vanavond is een toetsenist met jarenlange ervaring in tal van top bands. Hij vertelt over 'toetsen in de muziek van de jaren 60 tot nu'. De geschiedenis, de techniek, het klankenpalet. En hij laat ons genieten van fijne muziekfragmenten.

 

 

DONDERDAG 21 MAART - 15u

Presentatie: FACEBOOK - Digidak

Kun je zonder sociale media leven? Jazeker. Maar er gaat dan wel heel wat aan je voorbij. Zo is Facebook een middel dat je verbindt met mensen die je graag hebt.

Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe doe je het? Dat verneem je deze namiddag.

 

DONDERDAG 21 MAART - 20u

Presentatie: ECO DESIGN - Marten van Leeuwen

Bij More Circular maken ze unieke interieurobjecten zoals designlampen van gipsafval van de bouwindustrie. Hoe ze op het idee kwamen en hoe ze hun project vormgeven, kom je vanavond te weten. Een stapje in de schone wereld van morgen.

 

 

DINSDAG 26 MAART - 15u

Presentatie: over BRUSSEL - Eddy Smits

Ken jij Brussel? Antwerpenaren trekken de wereld rond, maar zelden naar Brussel.

De stad van de Ketjes heeft nochtans heel wat in petto voor haar bezoekers. Eddy ging op verkenning en kwam terug met een valies vol weetjes, tips en fijne adresjes.

 

DINSDAG 26 MAART - 20u

Presentatie: KINDERARMOEDE - Wendy Verheyen / Koen Hendrickx

(Kans)armoede bij kinderen en wat doen we er aan. De vzw HET FEESTVARKEN zet zich in om verjaardag pakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet zo evident is. Mensen met een warm hart die van aanpakken weten! Wij luisteren.

 

 

DONDERDAG 28 MAART - 15u

Presentatie: COOPERATIEF WONEN - Annick Annaert

Wooncoop is de eerste Vlaamse wooncoöperatie. Ze stellen een nieuwe manier van wonen voor. De coöperatie verhuurt woningen, en alle bewoners zijn aandeelhouder van Wooncoop en dus mede-eigenaar. Daar willen het fijne van weten. U ook?

 

DONDERDAG 28 MAART - 20u

Ontspanning: JUKEBOX JO - Joris Van Oekelen

Amusement van de bovenste plank. Bekende en minder bekende songs in straffe uitvoeringen die je nog nooit gehoord hebt. Joris tovert een reeks muziekfilmpjes uit zijn jukebox om van te smullen. En wees gerust: er zal ook gelachen worden.

 

 

 

Vindt ons ook op facebook en reageer:

 

https://www.facebook.com/groups/www.ummagumma.be/?ref=br_rs

 

 

 

 

U vindt ons in de JoS, Eugeen Dierckxlaan 24, 2970 Schilde

 

Vindt ons ook op facebook en reageer: 
 

https://www.facebook.com/groups/www.ummagumma.be/?ref=br_rs

 

OPENINGSUREN: élke DINSDAG en DONDERDAG

 

van 14.00 tot 22.00u

Ummagumma vzw   -    Ondernemingsnummer:  0660.864.958

 

Correspondentieadres: Ummagumma vzw, Moerhoflaan 11, 2970 Schilde