DE 2DE JEUGD-CLUB

Dat doen we met een club voor jonge ouderen waar je naar toe kunt wanneer jij dat wil, wanneer jij het nodig hebt om bij te tanken. Waar je zelf je ding kan doen en meedoen met dat van anderen, en waar je leert van mensen van buitenaf.

 

Een club met vaste toegankelijkheid, op vaste dagen in de week open ('s namiddag en 's avonds), én een activiteiten-mix in de club zelf.

 

Onze 2dejeugd-club is een nieuwe soort van club.

Zoals een jeugdclub voor jongeren, maar dan een club voor wie zich in haar/zijn 2dejeugd voelt.

 

Onze club heeft een veelkleurige persoonlijkheid. In de manier van doen, de look, de ambiance, de communicatie en de activiteiten. Verbindend, laagdrempelig, inspirerend, creatief, actueel.

 

Wij willen mensen laten proeven van elkaar en van tal van dingen die hun leven verrijken, waarvoor ze terecht kunnen bij seniorenverenigingen, hobby- en interesseclubs. In die zin zijn we een opstap naar andere verenigingen.

 

Iedereen van middelbare en oudere leeftijd in haar/zijn 2de jeugd kan lid worden van Ummagumma vzw. Je wordt lid door het betalen van het lidgeld (€15/jaar) en het invullen van een persoonlijke fiche. Leden kunnen gratis deelnemen aan de eigen activiteiten en krijgen korting bij te betalen activiteiten door gastsprekers.

 

De werking gebeurt uitsluitend door vrijwilligers. Zowel volk van Schilde/'s Gravenwezel als van de omgeving (vaak met roots in de gemeente).

 

2017 is het opstartjaar. De club opent de deur op dinsdag 8 november 2016. De eerste locatie in het gemeentelijke lokaal 'De JOS', dat we huren van de gemeente Schilde. In een eerste fase zijn we er alle dinsdagen en donderdagen, later meerdere dagen.

 

Doelstellingen van het eerste jaar zijn: een brede groep van vrijwilligers vormen, de activiteiten-mix realiseren en een financiële basis verzamelen. De eerste ambitie is het huren van een goed bereikbaar clubhuis dat we exclusief kunnen gebruiken voor de realisatie van de doelstellingen van de club.

 

WAAROM

Goed ouder worden draait om jong blijven.

Je voelt je zo jong als je goed bezig bent.

Dikwijls heb je daarvoor een zetje nodig.

Anderen die je aansteken of waarmee je samen iets doet.

Die verbondenheid geeft je steun, energie en goesting.

 

Onze 2dejeugd-club wil mensen verbinden.

Verbinden met elkaar, met de wereld van nu en met hun creatieve ik.

 

We werken met een bestuur voor de organisatie (het functionele) en met een kern met vaste werkgroepen voor de werking (het operationele).

De bestuursleden zijn:

> voorzitter: Kris Dieltiens, penningmeester: Hendrik Etienne, verantwoordelijke leden en vrijwilligers: Rit Theunen, secretaris: Leen Dieltiens.

 

 

 

Ummagumma vzw

Maatschappelijke zetel: Moerhoflaan 11, 2970 Schilde

Ondernemingsnummer: 0660.864.958

Belgisch Staatsblad: 16-08-2016

 

De 2dejeugd-club maakt deel uit van de Seniorenraad Schilde.

 

 

 

 

 

Tijdens de ZOMERINTPARK

vindt U ons in de ORANJERIE

De Pont 45 2970 Schilde

 

OPENINGSUREN: elke zaterdag en zondag

in juli en augustus, van 12.00u tot 21.00u

Organisatie van Ummagumma vzw in samenwerking met gemeente Schilde