Programma April 2020

ACTIVITEITEN april 2020

DONDERDAG 2 APRIL - 14.00u

Presentatie: HOE VIDEO & MUZIEK STREAMEN van het internet – door Appstublieft

Met de doorbraak van mobiel internet is er heel wat veranderd aan de manier waarop mensen muziek beleven. Gratis of betalend. Ook televisie en filmen worden anders bekeken.

In deze demo-sessie zie je de evolutie en maak je kennis met de mogelijkheden.

> EINDE: rond 22.00u


DONDERDAG 2 APRIL - 20.00u

Live Music / Optreden: ‘LES VIOLETTES’

Drie dames met drie vinnige violen. Zij vergasten ons op een muzikale menu met

swing-, balkan- en tangomuziek en fijne streepjes klassieke muziek. En als dessert krijgen we originele bewerkingen van bekende popsongs. ’n Avond heupwiegen en fijn genieten.

> EINDE: rond 22.00u



DINSDAG 7 APRIL - 14.30u

Klassiek Muziek: ‘MESSIAH’ VAN HÄNDEL – door JAN VAN GASSEN

Met dit beroemde oratorium treden we in de wereld van de barok. Dat doen we in de voetsporen van een van de grootmeesters van die tijd, Georg Friedrich Händel. Een man en een meesterwerk waarover veel te vertellen is, wat Jan ongetwijfeld met brio zal doen.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 7 APRIL - 20.00u

Ontspanning: BREI-, KAART- en SPEL-AVOND

Schuif je mee aan voor een van de spannende nieuwe bordspellen of kom je liever troeven uitspelen of steken oprapen? Dat kan vanavond, want we maken er nog eens een avond lekker ouderwets genieten van. Breng gewoon uw glimlach mee, en voor de rest zorgen wij.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 9 APRIL - 14.30u

Ontspanning: OP TOCHT IN PHRYGIË EN GEORGIË – door Jan Smits

Er is zoveel moois in de wereld, en toch drummen velen samen in de trekpleisters. Maar Jan niet, hij onderneemt wandeltochten in gebieden waar alles nog echt en onaangeroerd is door het toerisme. Vanavond neemt hij ons mee langs onbetreden paden in Turkije en in Georgië.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 9 APRIL - 20.00u

Presentatie: over SUCCESSIEPLANNING – door Notaris Lien Boenders

Er is heel wat te doen rond alles wat met nalatenschap te maken heeft. Successierechten en erfbelasting, vermogensoverdrachten, je erfgenamen beschermen, enz.; onze specialiste weet er ons alles helder en verstaanbaar over te vertellen. Een avond van ‘kapitaal’ belang.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 14 APRIL - 14.30u

Presentatie: SINGALONG ‘The Rolling Stones’ – door Diede Meyvis

Ze worden aanzien als de grootste rock-band van de wereld, ook al zeggen ze zelf: it’s only rock&roll, but I like it. In de laatste vijftig jaar hebben ze vele straffe songs gemaakt, die we samen gaan kwelen onder leiding van Mick …Meyvis. Met de tong uit de bek, yeah!

> EINDE: namiddag rond 16.30U


DINSDAG 14 APRIL - 20.00u

Presentatie: LEVEN IN ITALIË – door Stijn Moreel

Onze spreker is met de jaren meer Italiaan dan Belg geworden. Hij heeft er gewoond, geeft Italiaanse les en kent La Dolce Vita door en door. En jij straks ook, want eens hij begint te vertellen is hij niet te stoppen, tja …Italianen.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 16 APRIL

14.30u: DU PAIN, DU VIN ET … - door Marc Busscher

We beginnen deze delicieuze Franse dag met enkele minder bekende pareltjes uit de rijke Franse wijncultuur. We vertellen hun verhaal en je kunt er ook van nippen tijdens deze proefsessie.

17.00u: ...ET DU FROMAGE

Voor het vervolg van de namiddag schuiven we aan tafel voor een kaasmaaltijd. Wij zorgen voor een bijzonder boeket Franse kazen. Vooraf inschrijven+betalen (€8,00) is nodig.

> EINDE: rond eerste deel: rond16.30u; einde tweede deel: rond 19.00u

 

DONDERDAG 16 APRIL - 20.00u

Ontspanning: SALUT LES COPAINS – door Joris Van Oekelen

Op onze Franse dag nodigen we de Franse YéYé-sterren van vroeger uit. Van CloClo tot Sardou, van F. Hardy tot Dalida. Hun hits en de vergeten bijoukes. Ze paraderen voorbij in de filmpjes van onze jukebox-man.  'A la recherche du temps perdu' van de T-dansants.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 21 APRIL - 14.30u

Presentatie: CHINA: VAN DYNASTIEËN TOT VOLKSREPUBLIEK - door Marc Huysmans

De tijd van dynastieën, keizers, concubines en eunuchen vormde een op en neergaande kolkende zee van geschiedenis, doorkruist door corrupte ambtenarij en bloedige boerenopstanden. Uiteindelijk hervormde China zich en trok Mao het laken naar zich toe.

> EINDE: rond 16u30


 

DONDERDAG 23 APRIL - 14.30u

Presentatie: BIOLOGISCHE GROENTEN uit je eigen tuin – Jerry Kloeck (Velt).

Het is heerlijk smullen van knapperige onbespoten sla uit eigen tuin. Of dagverse tomaten en broccoli. Maar hoe krijg je gezonde planten in je moestuin zonder met giftige stoffen te gaan spuiten? Je krijgt alle punten waar je op moet letten netjes op een rijtje.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 23 APRIL - 20.00u

Presentatie: WERELD VAN LICHT EN LIEFDE – Monique Leten

Monique komt praten over de boeken die ze heeft geschreven: ‘Wereld van licht en liefde’. Ze gaat op zoek naar het waarom van het wel en wee in de wereld van vandaag. Daarbij doet ze ons ook stilstaan bij onszelf. Spiritueel, inspirerend en spannend.

> EINDE: rond 22.00u

 

 

DINSDAG 28 APRIL - 14.30u

Presentatie: ONZE CULTUURGESCHIEDENIS– door Door Danny Decock

We duiken in de Belgische cultuurgeschiedenis en beginnen met de oorsprong van onze cultuur. Vanmiddag nemen we u mee terug naar de Keltische, de Gallo-Romeinse en de Frankische tijden. Zijn we dappersten onder alle Galliërs? Je hoort het vanmiddag.

> EINDE: rond 16.30u


DINSDAG 28 APRIL - 20.00u

Ontspanning: Over STAMBOMEN – Gie janssens

We zetten een boompje op over stambomen. Tegenwoordig kun je met wat geluk de geboorteakte van je overovergrootmoeder van het internet halen. En plots blijk je familie van je buurman te zijn, weliswaar in het zoveelste knoopsgat. We tonen je de weg in het bos van stamboom-sites.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 30 APRIL - 14.30u

Presentatie: VERGETEN GROENTEN – Ingrid De Coninck

Tijdens deze culinaire voordracht maak je kennis met groenten die gelukkig uit de vergeethoek zijn gehaald. Je krijgt uitleg over hun bereiding en een heleboel weetjes over hun positieve invloed op je gezondheid. Voor iedereen die graag én gezond eet en kookt!

> EINDE: rond 16.30u


DONDERDAG 30 APRIL - 20.00u

Presentatie: JUKEBOX JO – Joris Van Oekelen

Wie van muziek geniet en dat graag met ’n fijne glimlach doet, mag dit niet missen. Want onze jukebox-man weet steeds weer straffe muziekfilmpjes op te snorren. Steeds amusant en steeds verrassend. Ook steeds blij dat we onze oren en ogen weer ‘ns kunnen verwennen.

> EINDE: rond 22.00u


Vind ons ook op facebook en reageer:                                                                                                              Ummagumma vzw   -    Ondernemingsnummer:  0660.864.958
 

https://www.facebook.com/groups/www.ummagumma.be/?ref=br_rs                                       Correspondentieadres: Ummagumma vzw, Moerhoflaan 11, 2970 Schilde 




 

OPENINGSUREN: élke DINSDAG en DONDERDAG

 

van 14.00 tot 22.00u.



Clublokaal: De Jos, Eugeen Dierckxlaan 24, 2970 Schilde