Programma oktober 2020


ACTIVITEITEN oktober 2020


OPGELET: niet vergeten dat we met onze activiteiten verhuisd zijn naar de Kleine Zaal van Werf 44, Schoolstraat 44, 2970 Schilde


 

DONDERDAG 1 OKTOBER - GESLOTEN wegens onbeschikbaarheid van De Kleine ZaalDINSDAG 6 OKTOBER - 14.30u

Klassieke muziek: BEETHOVEN,  KAMERMUZIEK MET PIANO - Jan Van Gassen

Het Beethoven-jaar heeft het niet getroffen. Onze maestro maakt dat goed met vingervlug muziekwerk van de grootmeester. Soms licht en speels, en toch rijk en complex. Maar vooral origineel en zoals altijd: virtuoos. Net zoals Jan zelf.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 6 OKTOBER - 20.00u

Optreden: GUY VERLINDE DUO (Bluesy songs)

Een van de grote mannen van de Belgische blues komt met zijn laatste plaat vol akoestische songs. Zijn slide-gitaar en zang wordt begeleidt door een jong mondharmonica-talent, Oliver Vander Bouhede. Van de grote blues-festivals naar ons podium, zo moet dat zijn.

> EINDE: tegen 22.00u


 

DONDERDAG 8 OKTOBER - 14.30u

Wereld: FORMAGGI - PASTA - VINO D'ITALIA

14.30u: DE KAZEN - André Peeters leert ons Italiaanse kazen kennen.

15.30u: DE WIJNEN -Jan Flament bespreekt 5 Italiaanse wijnen.

La Bella Italia is een land waar je voluit van het leven kunt genieten. Vanmiddag brengen we La Dolce Vita even naar Schilde. Je kan proeven van Italiaanse wijnen. We serveren ze samen met hun verhalen en geheimen.

>EINDE: rond 16.30u

17.30u: ... EN DE PASTA

Voor het vervolg van de namiddag schuiven we aan tafel voor een pasta-maaltijd. Wij zorgen voor een heerlijke Italiaanse pasta. Vooraf inschrijven en betalen is nodig. Bijdrage: €5

>EINDE: rond 19.00u


 DONDERDAG 8 OKTOBER – 20.00u
Actualiteit: CIAO ITALIA (Italiaanse hits) – Joris Van Oekelen

Ciao Italia! Op deze Italiaanse dag halen we onze Italiaanse hits uit het verre en nabije verleden boven. Van Bobby Solo en Gigliola Cinquetti tot Paolo Conte. Leuke muziekfilmpjes met ferme zangers en charmante zangeressen. Op en top Italia.

> EINDE: tegen 22.00u


 

DINSDAG 13 OKTOBER - 14.30u

Cultuur: GOTIEK, RENAISSANCE EN BAROK – Danny Decock

Ons deskundige gast verbindt de middeleeuwse romaanse erfenis met de gotiek uit de Bourgondische tijd, met de renaissance onder de Habsburgse en met de barok onder de Spaanse overheersing. Onze cultuur hebben we niet van vreemden, of juist wel?

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 13 OKTOBER - 20.00u

Actualiteit: WERELDKAMPIOEN ZONNERACEN – Thierry Garritsen

Van underdog naar wereldkampioen zonneracen. Een verhaal over ambitieuze studenten die rijden met zonnepanelen. Een gigantische uitdaging en de rollercoaster van emoties die het Belgische Solar Team wist te overwinnen.

> EINDE: tegen 22.00uDONDERDAG 15 OKTOBER - 14.30u

Ontspanning: SINGALONG ‘Vlaamse kleinkunst’ – Diede Meyvis

Lekker samen zingen, wat kan dat toch deugd doen. Vandaag zal dit meer dan ooit zo zijn, want we duiken in de rijke schat aan luisterliedjes van eigen bodem. Zowel klassiekers als minderbekende juweeltjes, uitgezocht en in goede banen geleid door onze dirigente.

> EINDE:  rond16.30u

 

DONDERDAG 15 OKTOBER – 20.00u

Muziek: INTRO TO JAZZ (1): DAMES – Marc Busscher

Een kijkje en vooral luistertje in de wereld van jazz, bigband, fusion en crooners.
Marc neemt je mee op ene reis door de jazzwereld en door zijn rijkgevulde platenkast. Deze eerste van drie avonden presenteert hij ons zijn jazz-dames.

> EINDE: tegen 22.00u


 

DINSDAG 20 OKTOBER

GESLOTEN (Geen activiteiten wegens onbeschikbaarheid van het lokaal)

 


DONDERDAG 22 OKTOBER – 14.30u

Ontspanning: GEZELSCHAPSPELLEN VAN NU

Denk je bij gezelsspellen aan Mens-Erger-Je-Niet of Monopoly, dan weet je niet wat je mist! De spellen van nu zijn veel spannender en veel plezanter. Speelde je vroeger graag, dan zul je dit nu zeker doen. Vanmiddag kun je kennismaken met twee boeiende spellen van nu.

> EINDE: tegen 16.30u

 

DONDERDAG 22 OKTOBER – 20.00u

Muziek: GEEN SINGLES, WEL JUWEELTJES VAN DE STONES – Johan Braem

Ze worden de ‘Greatest Rock Band Of The World’ genoend. Dat hebben ze te danken aan hun overbekende hits. Maar op hun LP’s staan nog veel meer knappe songs die helemaal niet zo bekend zijn. Onze Stones-kenner laat ze horen en vertelt hun muzikaal verhaal.

> EINDE: tegen 22.00u


 

DINSDAG 27 OKTOBER - 14.30u

Actualiteit: ANTWERPSE SPREUKEN & GEZEGDEN – Linda van Hoeflaken

In vroeger jaren beweerde een geleerde dat alle talen van de wereld afstammen van het …Antwerps. Alhoewel: ‘As ons kat een koej was, koste we ze mèlleke neffest de stoof’. We serveren je nog veel meer wijs- en spitsvondigheden uit de taal van de koekenstad.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 27 OKTOBER - 20.00u

Actualiteit: Over SUCCESSIERECHTEN – Notaris Lien Boenders

Er is heel wat te doen rond alles wat met nalatenschap te maken heeft. Successierechten en erfbelasting, vermogensoverdrachten, je erfgenamen beschermen, enz.; onze specialiste weet er ons alles helder en verstaanbaar over te vertellen. Een avond van ‘kapitaal’ belang.

> EINDE: tegen 22.00uDONDERDAG 29 OKTOBER - 14.30u

Cultuur: CLASSICISME, ROMANTIEK EN IMPRESSIONISME – Danny Decock

Je verneemt hoe de Verlichting en de drang naar vrijheid uiteindelijk zullen leiden tot de Belgische onafhankelijkheid, en hoe de romantiek, het realisme en het impressionisme van de 19de eeuw evolueerden naar de abstracte en conceptuele hedendaagse kunsten.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 29 OKTOBER – 20.00u

Optreden: ‘CHARLY BELAIR & Co’

Vanvond twee muzikale klasbakken op ons podium. Charly Belair zong en speelde gitaar bij Boogie Boy en bij Blue Blot. Vanavond komt hij met Gan Van Wouwe, een geweldige saxofonist die met God en klein Pierke heeft gespeeld. Het leven kan schoon zijn.

> EINDE: tegen 22.00uVind ons ook op facebook en reageer:                                                                                                              Ummagumma vzw   -    Ondernemingsnummer:  0660.864.958
 

https://www.facebook.com/groups/www.ummagumma.be/?ref=br_rs                                       Correspondentieadres: Ummagumma vzw, Moerhoflaan 11, 2970 Schilde  

OPENINGSUREN: élke DINSDAG en DONDERDAG

 

van 14.00 tot 22.00u.Clublokaal: Kleine Zaal - WERF 44, Schoolstraat 44, 2970 Schilde