Programma maart 2020


ACTIVITEITEN MAART 2020

DINSDAG 3 MAART - 14.30u

Presentatie: KLASSIEKE MUZIEK: 'FIDELIO' - Jan Van Gassen

Vandaag serveert Jan ons de enige opera van Ludwig Von Beethoven: Fidelio of De Echtelijke Liefde. We volgen hoe Leonore haar echtgenoot van de dood redt. Terwijl onze ervaren muzikale gids ons inwijdt in de geheimen van de opera.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 3 MAART - 20.00u

Presentatie: SUPER TUESDAY- Marion Huibrechts

Vanavond zijn er voorverkiezingen in tal van staten van de USA. Die belangrijke dag wordt Super Tuesday genoemd. Marion (KU Leuven) legt ons het Amerikaans systeem van verkiezingen uit. Deskundig én boeiend, zoals alleen zij dat kan.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 5 MAART - 14.30u

Presentatie: PESTICIDENVRIJ TUINIEREN - May Leysen

Hoe pak je je tuin aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kan je preventief doen? En wat als er toch onkruid of plagen optreden? Deze infosessie geeft je massa’s tips en suggesties. Rol de mouwen op voor je gezondheid.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 5 MAART - 20.00u

Ontspanning / Optreden: 'NANCY & THE MOODSWINGS'

Klaar voor een door bluegrass aangedreven akoestisch rockende klankenwereld?

Deze muziekgroep put uit de rijke historiek van bluegrass, country, rockabilly en Irish folk. Fidler, mandoline, banjo, contrabas, gitaar en de zangstem van Nancy.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 10 MAART - 14.30u

Ontspanning: BREI&KAART-CAFE

Je kunt het oubollig noemen, maar het is en blijft super gezellig, het hoort gewoon bij onze cultuur. Dus zet de tijd een namiddag stil en kom af met je priemen en troeven. Onze brei-experte zit voor je klaar en we schudden alvast de kaarten.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 10 MAART - 20.00u

Presentatie: VIDEOFILM 'HINENI!' - LOCATIE: Kleine zaal WERF 44

Verleden jaar in november hebben we drie voorstellingen gegeven van HINENI!. Toen heeft de videoclub van Schilde opnames gemaakt die ze nu hebben gemonteerd. Resultaat: een video-langspeelfilm over een unieke theaterbelevenis.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 12 MAART - 14.30u

Ontspanning: SINGALONG 'Smartlappen' - Diede Meyvis

Vroeger werd nogal neerbuigend omgegaan met de treurige levensliederen over tegenslag en miserie. Maar die liederen overleven wel de tijd, want er zit ook heel wat levenswijsheid in. We zetten er met genoegen onze kelen voor open.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 12 MAART - 20.00u

Presentatie: over RINGLAND - Koen Vande Sompele

Ringland zette in 2014 de overkapping van de Antwerpse ring op de agenda. Sindsdien is Ringland uitgegroeid tot een breedgedragen en actieve burgerbeweging die ook weegt op het beleid. Hoe deden ze dat? Dat hoor je vanavond.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 17 MAART - 14.30u

Presentatie: AANGENAME KENNISMAKING, MR DE CHINEES -Mark Huysmans

In de Volksrepubliek China zijn er meer dan 55 etnische groepen die samen goed zijn voor meer dan 1,3 miljard inwoners. Maar wie zijn ze echt? Hoe ziet hun leven er uit? Mr. Chinees is een goede kennis van Mark. Hij introduceert hem aan ons.

> EINDE: namiddag rond 16.30U

 

DINSDAG 17 MAART - 20.00u

Ontspanning: STAND-UP COMEDIAN AVOND

Wij vieren de lente met een avond lachen en grijnslachen. Bart Vantieghem, Tom Melotte en Jan Linssen, drie doorwinterde stand-up comedians, beklimmen ons clubpodium en houden ons de spiegel van het leven voor. Je bent gewaarschuwd.

> EINDE: rond 22.00u


 

DONDERDAG 19 MAART - 14.30u

Ontspanning: HOE LEG IK EEN KRUIDENTUIN AAN - Eddy Vets

Met een kruidentuin paar je het mooie aan het nuttige. Vanmiddag kom je te weten hoe je ecologisch eenvoudig en duurzaam je eigen kruiden kweekt. We tonen je aanlegpatronen en bespreken verschillende kruiden. Stroop de mouwen maar al op.

> EINDE: rond 16.30u                                                                             

 

DONDERDAG 19 MAART - 20.00u

Presentatie: DE UKELELE – Jan Rouwens

George Harrison was een fan van de ukele. Hij was niet de enige topgitarist met een muzikaal boontje voor deze kleine gitaar die zich zo moeilijk laat (s)temmen. Jan vertelt er ons alles over en zingt een resem songs met ukelele- & basgitaarbegeleiding.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 24 MAART - 14.30u

Proefsessie: FORMAGGI & VINO D'ITALIA

La Bella Italia is een land waar je voluit van het leven kunt genieten. Vanmiddag brengen we La Dolce Vita even naar Schilde. Je kan proeven van Italiaanse wijnen en van fijne kazen. We serveren ze samen met hun verhalen en geheimen.

> EINDE: rond 16u30

 

DINSDAG 24 MAART - 20.00u

Presentatie: FAMEUZE PAUSEN - Kris Dieltiens

Sommige pausen waren vroom, vooruitziend en voorbeeldig, anderen waren liederlijk, opportunistisch en meedogenloos. We zetten de voornaamste types op een rijtje. De heiligen, de wereldleiders, de cultuur- en de andere minnaars.

> EINDE: rond 22.00u

 

 

DONDERDAG 26 MAART - 14.30u

Ontspanning: GEZELSCHAPSSPELLEN: FORMULE Dé + CENTURY,  DE SPECERIJENROUTE

Jouw bolide vliegt als eerste door de bocht, maar haal je ook als eerste de finish? Dat merk je op onze spelletjesnamiddag. Voor de meer bedaarden hebben we een fijnzinniger spel. De spellen worden uitgelegd en begeleid. Kom en vergeet de tijd.

> EINDE: rond 16.30u

 

DONDERDAG 26 MAART - 20.00u

Ontspanning: JUKEBOX JO - Joris Van Oekelen

Joris serveert ons een reeks muziekfilmpjes met knappe songs in straffe uitvoeringen. Wie van muziek houdt en wilt genieten met de glimlach mag dit niet missen. Steeds verrassend, steeds amusant en steeds blij dat we er weer bij waren.

> EINDE: rond 22.00u


 

DINSDAG 31 MAART - 14.30u

Presentatie: YUNNAN & KLEIN TIBET, DE VERGETEN VOLKEREN – door Gie Fiermans

Een ervaren Azië-reiziger neemt ons mee naar de mooiste streken van China. Hij gidst ons door prachtige natuur en cultuur, maar hij is vooral begeesterd door de mensen die er wonen. Waarom, dat vertelt hij ons vanmiddag.

> EINDE: rond 16.30u

 

DINSDAG 31 MAART - 20.00u

Ontspanning: GENE & EDDIE MEMORIAL NIGHT – Robert Van Yper

Gene Vincent en Eddie Cochran werden het slachtoffer van een verkeersongeluk toen ze in 1960 als jonge muzikanten op tournee waren in de UK. Robert vertelt het verhaal van deze twee geweldige rock-‘n-rollers. Van ‘Summertime blues’ tot ‘Be-Bop-A-Lula’.

> EINDE: rond 22.00u


Vind ons ook op facebook en reageer:                                                                                                              Ummagumma vzw   -    Ondernemingsnummer:  0660.864.958
 

https://www.facebook.com/groups/www.ummagumma.be/?ref=br_rs                                       Correspondentieadres: Ummagumma vzw, Moerhoflaan 11, 2970 Schilde 
 

OPENINGSUREN: élke DINSDAG en DONDERDAG

 

van 14.00 tot 22.00u.Clublokaal: De Jos, Eugeen Dierckxlaan 24, 2970 Schilde