UMMAGUMMA

> WAT

UMMAGUMMA is een vereniging voor ouderen die hun 2de jeugd beleven. Een 2dejeugd-club waar je naar toe kunt om bij te tanken (zoals een jeugdclub dat is voor jongeren. Om te luisteren naar elkaar (verhalen, gevoelens, ervaringen) én te luisteren naar de wereld (activiteiten over de actualiteit).

 

> WAAROM

Er is een grote groep van mensen die al heel wat jaren op hun teller hebben, maar zich nog jong voelen. "Ik zie mezelf wel ouder worden aan de buitenkant, maar mijn geest denkt gewoon door zoals 20 jaar geleden".

Goed oud worden draait om nog goed bezig zijn. Voelen dat je leeft. Goesting. Ook al gaat dat niet altijd vanzelf. Dan is het goed om je niet alleen te voelen. Verbondenheid geeft je steun, energie en tevredenheid. Bij gebrek aan andere verenigingen voor zich-nog-jong-voelende ouderen is er nu onze 2dejeugd-club.

 

> HOE

We bieden een brede waaier van activiteiten waaruit je volgens je interesses en je tijdbestek kunt kiezen. De activiteiten vinden plaats in het clublokaal, alhoewel we soms ook even naar buiten gaan. Per week zijn er 4 activiteiten, ruim 150 per jaar.

 

> WANNEER

Ons (voorlopig) clublokaal is open op dinsdag en donderdag van 14u tot 22u.

Elke namiddag (om 14.30u) en elke avond (om 20u) is er een activiteit. Er zijn ook extra activiteiten (die worden aangekondigd via de website/nieuwsbrief). We zijn actief van oktober tot juni. De programmakalender verschijnt per kwartaal.

 

> WIE

Onze club heet UMMAGUMMA (een plaat van de muziekgroep Pink Floyd en een naam met een glimlach). We zijn een vzw met een ondernemingsnummer en een erkende gemeentelijke vereniging, ook actief in de seniorenraad van de gemeente Schilde.

De vrijwilligers van UMMAGUMMA:

 

 

 

 

 

 

 

 > WAAR

Voorlopig zitten we op een nieuw adres: Werf44/Kleine zaal, Schoolstraat 44,  2970 Schilde.

 

> HOEVEEL

Het lidgeld bedraagt €20 per kalenderjaar per persoon. Iedereen van middelbare en oudere leeftijd in haar/zijn 2de jeugd kan lid worden van UMMAGUMMA vzw. Leden kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten en krijgen korting bij bijzondere evenementen of organisaties.

 

> WIL JE LID WORDEN?

Duw dan op deze knop in de menubalk bovenaan, vul je gegevens in en schrijf het lidgeld over.

 

> HOEZO

De club heeft een brede structuur met een bestuur (voor de organisatie) en een actiegroep (voor de werking). De actiegroep bestaat uit 5 deelwerkgroepen: podium, presentaties, ontspanning, integratie en initiatieven leden. Daarnaast is een Communicatiegroep.
Een 60-tal vrijwilligers doen de club draaien.

 

> MEEDOEN? WIJ ZOEKEN!

Heb je ervaring met een van de bovenstaande verantwoordelijkheden en zin om deel uit te maken van een goedgezinde ploeg vaste vrijwilligers, contacteer dan Rit Theunen, onze verantwoordelijke voor de vrijwilligers: rit@ummagumma.be

 


- 'n Vindingrijke Programmamaker

Je werkt in de Werkgroep Activiteiten, samen met de twee programmamkers van Ummagumma. Mee bedenken en ontwikkelen van activiteiten, contacteren van externe sprekers, in elkaar passen van de activiteiten.

 

- 'n Jukebox-Verantwoordelijke

Je maakt deel uit van de Werkgroep Ambiance en zorgt voor de muziek in het clublokaal en bij speciale momenten. Een mix van muziek van alle tijden (zowel van vroeger als actueel) en van diverse stijlen (voor iedereen). Een muzikale minestrone die deugd doet aan het hartje.

 

- 'n Verantwoordelijke Muziekinstallatie

Je maakt deel uit van de Werkgroep Realisatie en zorgt dat de muziek klinkt zoals hij moet klinken in het clublokaal. Bij evenementen huur je het materiaal (klank en licht), je stelt het af voor optimaal gebruik en je bent stand-by voor de muzikanten.

 

- Toogmedewerkers

Je kiest zelf wanneer je wilt meewerken in de toogploeg: 's namiddags of de tussenshift of  's avonds, op dinsdag of op donderdag. Wij leren je alle trukken van het betere toogwerk. En als je al eens belet bent, dan springt een ander voor je in.