DECEMBER 2024

ACTIVITEITEN DECEMBER 2024

  

Let erop dat de inhoud van de activiteiten nog kan gewijzigd worden, afhankelijk van gebeurtenissen buiten onze invloedssfeer.


DINSDAG 3  DECEMBER - 14.30u

Klassieke muziek: 17de-eeuwse Duitse barok, na Schütz en voor Bach – Jan Van Gassen

Begint barok bij Bach (mooie alliteratie)? Nee, natuurlijk niet. 2 jaar geleden liet Jan ons al kennismaken met Schütz, die pakweg 100 jaar voor Bach geboren werd. In deze aflevering laat Jan ons kennismaken met (soms) onbekende componisten, die zeker de moeite waard zijn om onthouden te worden.
Ook nu weer: de moeite om het weer te trotseren en te luisteren naar Jan.

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DINSDAG 3  DECEMBER - 19.30u

Roy Orbison: het mysterie - Rudolf Hecke

Meesterverteller Rudolf Hecke is opnieuw bij ons te gast. Na zijn eerdere bezoeken, o.a. over Serge Gainsbourg, zet hij met dit nieuwe programma de bekendste niet-blinde donkere bril uit de muziekgeschiedenis op schitterende wijze in een nieuw licht. Een levensverhaal dat overloopt van drama en droefheid, van melancholie en muzikaliteit. Een avond vol verhalen en muziek, opnieuw absoluut aan te bevelen.

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 5 DECEMBER – 14.30u

Lachen is gezond - Kris Dieltiens

Niets zo goed tegen de winterkoude, dan een namiddag je lachspieren de kost geven. Kom lachen met beelden van bekende en minder bekende internationale komieken. En tussendoor vertellen we wat dat doet met een mens, waarom dat lachen zo goed doet. Wat is humor? Welke soorten: van schaterlachen tot binnenpretjes. Samengevat: een weldoende namiddag ;-))).

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 5 DECEMBER - 19.30u

Muziek over heinde en verre - Patrick Vyncke

Patrick neemt ons mee op een muzikale geografische reis met songs uit diverse genres die ons begeleiden naar alle windstreken met teksten die handelen over of verwijzen naar diverse landen, landsdelen, steden en dorpen.  

Herhaling van 17/9

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DINSDAG 10 DECEMBER - 14.30u

Waar het hart van vol is - Linda Wullus

Geen enkel orgaan van het menselijke lichaam heeft ooit zo tot de verbeelding gesproken als het hart. Het hart is het ‘hart’ van ons bestaan, het centrum van oplaaiende passie, de kern van onuitspreekbaar verdriet. Het is dan ook niet te verwonderen dat het hart veelvuldig aanwezig is in onze cultuur. Maar hoe komt dat juist en is dat altijd al zo geweest?

In deze lezing neem ik u mee op een boeiende ontdekkingstocht naar de manier waarop het hart door de eeuwen heen is geïnterpreteerd en afgebeeld. Het wordt een reis doorheen de anatomie, de literatuur, de religie, de kunst, en het dagelijkse leven. Gaandeweg ontdekt u tevens een bijzondere hartencollectie die bewaard wordt in het Museum Kunst & Geschiedenis te Brussel.

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DINSDAG 10 DECEMBER - 19.30u

Juwelen ontwerpen: Daniëlle Goffa

“Juwelen met een verhaal”

In een nooit aflatende zoektocht naar de ultieme creatie experimenteert Danielle met nieuwe, vaak tegenstrijdige materialen en inspiratie. Zij werkt voornamelijk met edele metalen, diamant, parels en kleurrijke edelstenen.

Zeldzame verfijning en technische virtuositeit zijn nooit veraf.

De verloren wastechniek wordt aangewend om warme, organische vormen te creëren. Koele vormen worden rechtstreeks in het edelmetaal verwerkt door gebruik te maken van volgende technieken: smeden, zagen, vijlen, frezen, schuren, solderen, polieren…

Wie met haar kennis maakt zal begrijpen waarom zij reeds vele prijzen won, een duidelijk bewijs van haar talent en meesterschap.

Zij legt een bepaalde gedurfdheid aan de dag die leidt tot bijzonder geslaagde resultaten. Elk juweel blijft een unicum en zo brengt zij het juweel op een uitermate persoonlijke manier bij de drager/draagster, bij de bewonderaar en ontvanger.

Danielle Goffa is een grote kunstenares in het exclusief wereldje van de juweelontwerpers. Zij wordt beschouwd als één van de kunstenaars die het Belgisch juweel een internationale glans heeft gegeven. Wie haar ontmoet beseft waarom zij reeds zoveel prijzen en nominaties in ontvangst mocht nemen en ieder jaar een nieuwe, wonderbaarlijke tentoonstelling kan brengen. Dit kan je zien op haar websitewww.daniellegoffa.be.

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 12 DECEMBER - 14.30u

Lijndansen - Lyn Boons

info volgt

Inkom leden: gratis

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 12 DECEMBER - 19.30u

Fietsen met zonnepanelen - Dirk on wheels

info volgt

Inkom leden: gratis

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DINSDAG 17 DECEMBER - 14.30u

Vriendschap in tijden van eenzaamheid – Selma Franssen

Er is iets aan de hand met vriendschap. Steeds vaker overleven onze vriendschappen onze liefdesrelaties. Sommige mensen kiezen ervoor hun levens rond hun vriendschappen in te richten. Hun vrienden zijn hun familie geworden. Tegelijkertijd verschijnen in de media alarmerende artikels over een heuse eenzaamheidsepidemie die schuilgaat achter vele voordeuren. Hoog tijd dus om in te zoomen op de rol van vriendschap in onze steeds sneller digitaliserende, individualiserende en flexibiliserende samenleving.

Tijdens deze interactieve voordracht gaan we samen op zoek naar antwoorden op vragen als: bestaat de eenzaamheidsepidemie? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste? Bestaan er datingapps voor vrienden? Actuele voorbeelden, het laatste onderzoek en persoonlijke getuigenissen leiden tot soms verrassende antwoorden.

Na deze voordracht heb je handvatten om je vriendschappen te verdiepen en heb je elkaar beter leren kennen, waardoor er misschien zelfs wel nieuwe contacten ontstaan.

Deze voordracht wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Antwerpen.

Inkom leden: gratis

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DINSDAG 17 DECEMBER - 19.30u

tba - xxx

info volgt

Inkom leden: gratis

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 19 DECEMBER - 14.30u

Sing-along - Ivo Dangez

Samenzang rond een thema. Gewoon leuk en fijn.

Inkom leden: gratis

Inkom niet-leden: 2€ per persoon


DONDERDAG 19 DECEMBER – 19.30u

Live muziek: Manuscript

Ex-muzikanten van de in de jaren 70 bekende folkgroep Bob, Frank & Zussen brengen ons een avondprogramma met Engelstalige traditionele ballades en covers van hedendaagse muzikanten, afgewisseld met instrumentale nummers en eigen composities. Een trio met zang, banjo, gitaar, mandola, dwarsfluit, percussie, mandocello en zang. Weerom een fijn avondje niet-voor-de-hand-liggende muziek.

Inkom leden: gratis
Inkom niet-leden: 8€ per persoon


DINSDAG 24 DECEMBER - 14.30u

Kerstvakantie, geen programmatie


DINSDAG 24 DECEMBER - 19.30u

Kerstvakantie, geen programmatie


DONDERDAG 26 DECEMBER - 14.30u

Kerstvakantie, geen programmatie


DONDERDAG 26 DECEMBER - 19.30u

Kerstvakantie, geen programmatie


DINSDAG 31 DECEMBER - 19.00u (o.v.)

De Langste Nacht - Ummagumma

Samen het oude jaar uitwuiven en het nieuwe jaar inklinken.

Met een fijn hapje en de nodige drankjes, in de vertrouwde zaal van Werf44.

Meer info volgt.

Inkom leden: xx€ per persoon